SCM Certificering voertuigen

Soms wordt voor je camper of autoverzekering een alarminstallatie verplicht gesteld. Verzekeringen stellen hier vaak als aanvullende eis dat je een beveiligingssysteem hebt wat SCM goedgekeurd is. Wij leggen je uit wat dit betekent ..

Wat betekent SCM?

SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging. SCM Certificatie is een instituut in Nederland, gespecialiseerd in voertuigbeveiliging. Bedrijven (zoals Automat Hoogeveen) kunnen zich laten beoordelen op een aantal punten. Voldoet een bedrijf aan deze punten dan mag dit bedrijf officieel de betreffende systemen inbouwen.

Voor de certificering werkt SCM samen met de branche-organisaties RAI en BOVAG, met de ANWB, Verbond van Verzekeraars, de Politie, de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit en diverse ministeries.

Wanneer krijg je het SCM Certificaat?

Een VbV-SCM Certificaat krijg je wanneer een voertuig een goedgekeurd beveiligingssysteem heeft. Dit laat je inbouwen door een erkend inbouwstation.

Het inbouwstation registreert dit vervolgens in de database van SCM. Hierdoor is voor een verzekeraar altijd te achterhalen of jouw voertuig het certificaat ook daadwerkelijk heeft.

Of je geregistreerd staat  in dit database je achterhalen middels een kentekencheck.

In dit filmpje vind je een heldere uitleg:

Waarom SCM beveiligingsysteem

Een beveiligingssysteem dat is goedgekeurd door de SCM kent een aantal voordelen namelijk:

  • De kans dat je voertuig gestolen wordt is 12 keer kleiner dan normaal
  • De kans op inbraak verkleint aanmerkelijk
  • Jouw verzekeraar waardeert jouw voorzorgsmaatregelen en beloont dit goede gedrag in veel gevallen met gunstiger verzekeringsvoorwaarden.

Controle van de beveiligingssystemen

Om kwaliteit te garanderen moet je de beveiligingssystemen na 36 maanden laten controleren door een erkend inbouwstation. Komt je beveiligingssysteem door de keuring dan ontvang je een bewijs van certificering. Hiermee bewij sje dat jouw systeem is goedgekeurd.Inbouw van jouw beveiliging

Je kunt bij Autoprofi Hoogeveen terecht voor de professionele inbouw van jouw beveiligingssystemen. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in de beveiliging van campers.

Contact

Twijfel je over bepaalde zaken of heb je vragen? Schroom niet om ze te stellen. Onze medewerkers delen onze expertise graag met je. Neem gerust contact op.