Distributieriem camper vervangen

Distributie riem camper of auto laten vervangen? Voor de controle en vervanging van de distributieriem van je camper kun je terecht bij Automat Hoogeveen. De distributieriem is een verraderlijk onderdeel van de camper doordat de camper vaak lange periodes stilstaat.

Wat is de distributieriem?

Een distributieriem of distributieketting zit in de motor van jouw auto. Deze riem drijft via de krukas de nokkenas aan. De nokkenas bedient vervolgens in- en uitlaat kleppen. Dit is niet te zien aan de buitenkant van de motor. Klinkt allemaal erg technisch maar ...

simpel gezegd zorgt de distributieriem voor de aandrijving van de camper.

 

Multiriem en distributieriem

De multiriem is de vervanger van de V-riem of V-Snaar. Een beschadigde of uitgedroogde multiriem geeft problemen met de waterpomp, dynamo en stuurbekrachtiging. Een gebroken multiriem kan rondslaan in de motor waardoor de distributiekap kapot slaat. Gevolg hiervan is dat je distributieriem kan knappen.

Voorkom problemen met je distributieriem

Wij adviseren elke camperbezitter om de camper tijdig te laten controleren. Zorg dat een professional je distributieriem controleert. Zo voorkom je grote problemen tijdens het rijden. Ook bespaar je een hoop geld.

 

Distributieketting Fiat Ducato (Camper)

Wat als de distributieriem breekt?

Deze omstandigheden vergroten de kans op het breken van de distributieriem. Breekt de distributieriem dan blijft de nokkenas met geopende kleppen stilstaan terwijl de motor doordraait.

Gevolg is dat de zuigers de kleppen kromdrukken. De zuiger beschadigt en kleppen moeten vervangen worden.

Zorg dat je dit voorkomt omdat dit vrijwel altijd schade aan de motor met zich meebrengt. Dit brengt hoge reparatiekosten met zich mee.

Distributieriem camper vervangen: Fiat Ducato

Vervanging van de distributieriem

Lange perioden van stilstand zijn slecht voor de distributieriem. Doorgaans schrijven fabrikanten voor dat je de distributieriem dient te vervangen na een aantal kilometers en een bepaalde leeftijd.

Voor je camper raden wij je aan de leeftijd van de distributieriem in de gaten te houden. Doorgaans is de levensduur 4 of 5 jaar. Het is absoluut ondoordacht deze termijn te overschrijden.

Zware belasting van de camper

Een camper is vaak onderhevig aan extreme omstandigheden. In de winter staat de camper lang stil (en niet altijd in de meest optimale omstandigheden). Komt de camper uit de stalling dan is de belasting van de motor extreem zwaar doordat je in de bergen rijdt, de camper zwaar beladen is en de motor te maken heeft met zware temperaturen. De distributieriem in de camper is gevoelig voor deze extreme omstandigheden. Camper gebruikers dienen dit dan ook goed in de gaten te houden.

 

Waarom Automat Hoogeveen

Vakkundig team
Wij staan klaar om je te helpen
Vervangend vervoer
Vervangend vervoer indien je dit wenst
Duidelijke prijsopgave
Zo voorkomen we onduidelijkheid

Controle en/of vervanging distributieriem

Je kunt bij ons terecht voor de controle en de vervanging van de distributieriem. Ga ja in de zomer op pad dan rijd je even bij ons langs voor de controle! Mochten de problemen groter zijn dan vervangen wij je distributieriem.

Vervangen distributieriem

De distributieriem is één van de duurste onderhoudsaspecten van de camper. Doordat de riem op een moeilijke plek zit is vervanging niet eenvoudig. Wij raden je dan ook met klem te voorkomen dat er 'echt' problemen ontstaan met de distributieriem.

Gerelateerde informatie

Direct een afspraak maken?

Wil je meer informatie ontvangen?

Of bel ons op 0528-231533