Zonnepaneel op hefdak camper

Wil je een zonnepaneel op de camper maar heb je een hefdak? Geen probleem! Autoprofi Hoogeveen monteert ook zonnepanelen op campers met een hefdak. Goed en vakkundig.

Zonnepaneel op hefdak

Zonnepaneel de uitkomst voor de camperrijder

Je bent een camperrijder en bepaalt zelf waar je elke dag weer uitkomt op jouw reis door Europa. Wanneer je denkt dat het tijd wordt om te stoppen, zet je de camper aan de kant, stoeltjes eruit en genieten maar! Natuurlijk hou je rekening met de plaatselijke regels maar daar gaat het hier niet om.

Wel gaat het hier over het genieten in de ‘middle of nowhere’ en je geen zorgen hoeven maken over de boordaccu. Want al is de accu tijdens het rijden helemaal opgeladen, je wilt onbezorgd willen genieten en misschien wel meerdere dagen. Als er dan geen stroom aanwezig is op de plaats die hebt uitgekozen zal de boordaccu op een gegeven moment toch weer opgeladen moeten worden.

En daar is een zonnepaneel voor! Je hoeft je geen zorgen te maken over het stroomverbruik, het zonnepaneel zorgt voor het opladen van de accu zodat je in het donker ook nog genoeg stroom hebt.
Tegenwoordig hebben veel nieuwe campers al een zonnepaneel en worden campers die nog geen zonnepaneel hebben, alsnog voorzien van een zonnepaneel.

Plaatsen zonnepaneel

De meeste mensen laten het plaatsen van een zonnepaneel over aan een gespecialiseerd bedrijf. Een echte handige doe-het-zelver kan het ook, maar dan moet je ook verstand hebben van campers én elektriciteit. Je moet kunnen uitrekenen wat het normale verbruik van de camper is en wat je ervoor nodig hebt om dit met een zonnepaneel te kunnen dekken. Een specialist rekent dit allemaal voor je uit en weet exact wat je allemaal nodig hebt. Heb je hier geen verstand van, begin er dan niet aan.

Bij het plaatsen van een zonnepaneel op een camper is het belangrijk dat deze zo wordt geplaatst dat de luchtweerstand niet te groot wordt. Het paneel zelf moet goed worden bevestigd wat dan ook meestal met kit en schroeven gebeurt. Elke zonnepaneel heeft zijn eigen bevestigingswijze.
De doorvoer van de kabel moet geheel waterdicht worden en een kabelgoot is ook belangrijk. Je wilt geen lange losse kabels op het dak.

Vast dak

Bij een camper met een vast dak wordt geprobeerd het paneel zo te plaatsen dat de kabel zo kort mogelijk blijft. De dak doorvoer wordt bepaald door te kijken waar de kabel het beste kan uitkomen binnen de camper. Vaak is dat in een kastje waar vaak (bij niet te oude campers) al een kabel ligt voor zonnepaneel aansluiting. Is dit niet het geval dan is het aan de specialist de beste plaats te bepalen.

Hefdak

Bij een camper met een hefdak is het een ander verhaal. Omdat het dak omhoog gaat bij gebruik heb je ten eerste al een langere kabel nodig. Daarnaast heb je niet zoveel keuze voor de plaats van het paneel; het paneel moet op het hefdak.

Belangrijk is dus ook de dak doorvoer die je niet overal zomaar kunt maken. De keuze hiervoor is ook beperkt. Deze doorvoer moet dusdanig zijn dat je er geen last van hebt bij het openen en sluiten van het hefdak. De kabels mogen natuurlijk ook niet bekneld raken.
Je ziet dat het nog niet zo makkelijk is om een paneel op een hefdak te plaatsen maar het is mogelijk. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op een hefdak.

Advies

Laat ons je adviseren over de mogelijkheden voor een zonnepaneel op jouw camper met hefdak. We bekijken alle mogelijkheden en rekenen ook voor je uit wat je nodig hebt en wat het gaat kosten.
Wees goed bezig voor het milieu en bespaar ook op de dure stroomtarieven tijdens de vakantie. Laat een zonnepaneel plaatsen op jouw camper voor een onbezorgde vakantie.
Neem contact op met ons en maak een afspraak.

Ook interessant:

Zonnepanelen

 Onze werkplaats

Lees nuttige artikelen in onze werkplaats!

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Vragen?
Twijfel je nog, heb je vragen? Ons team met specialisten staat voor je klaar!
Inbouwspecialist
Wij zijn de specialist op het gebied van inbouw van auto accessoires
Problemen met je auto
Wij verzorgen de vakkundige oplossing van jouw autoproblemen

Direct contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

of bel met 0528 23 15 33