Inbouw cruisecontrol auto of camper

Cruise control laten inbouwen in jouw auto of camper? Je kunt terecht bij Autoprofi - Automat Hoogeveen voor de vakkundige montage van de cruise control.

Wil je:

  • brandstof besparen
  • veiliger rijden
  • ontspannen in de auto kunnen zitten tijdens een lange rit
  • minder boetes

Bovenstaande is allemaal mogelijk door de inbouw van een cruise control. Bij Autoprofi - Automat Hoogeveen ben je dan aan het juiste adres. Het inbouwen van de cruise control in alle merken auto’s verzorgen wij voor jou. 

Wil je meer weten?

Direct een afspraak maken. 

 

 

Wat is een cruisecontrol?

Met een simpele druk op de knop het tempo van jouw auto bepalen? Dat is cruise controle. Cruise controle is een elektronische snelheidsregelaar. Een persoonlijke assistent die de functie van het gaspedaal over neemt. Cruis control houdt de auto op steeds dezelfde snelheid. Dat rijdt heel ontspannen en is veel minder vermoeiend dan het – meestal onbewust- op snelheid houden van de auto.

De snelheid die jouw auto moet aanhouden kun je zelf instellen. Tijdens het rijden stel je de maximumsnelheid en kun je in een constante snelheid verder rijden. Zonder risico op een boete. Zowel in de stad, bijvoorbeeld op een ringweg, als de snelweg is cruise control heel handig om snelheidsovertredingen te vermijden.

 

Inbouw cruisecontrol Auto of Camper

Voordelen van cruise control

De voordelen op een rij:

Extra comfort
Cruisecontrol zorgt voor meer comfort tijdens het rijden. Het is minder vermoeiend en vooral rustiger. Ook hebben mensen en zelfs dieren minder last van bijv. wagenziekte omdat je een constante snelheid houdt. Dit brengt meteen een stuk veiligheid met zich mee.

Milieuvriendelijk
Jouw auto zal een stuk zuiniger gaan rijden. Dat kan wel tot 10% brandstof besparing opleveren. Niet alleen brandstof, maar ook het remsysteem van de auto wordt bij goed gebruik gespaard. Ook is het beter voor de motor omdat deze constanter draait.

Minder bekeuringen
Dit is een snelle manier om je investering terug verdienen. Met de cruisecontrol kun je gemakkelijk de maximale snelheid aangeven waardoor je in een constante snelheid rijdt. Dit geeft ook veel rust.

Meer veiligheid
De cruisecontrol neemt de controle over het gaspedaal over waardoor de aandacht verlegt kan worden op andere zaken in het verkeer. Rijden met cruise controle vraagt een andere manier van rijden. Je moet verder vooruit kijken en situaties inschatten zodat je op tijd kunt schakelen in de snelheid.

Snelheidsregelaar en speedlimiter

In bepaalde typen auto's zitten van origine een speedlimiter. Deze speedlimiter kunnen wij voor jou ombouwen naar een cruisecontrol.

De voordelen:

✓ De hendel die normaal gebruikt wordt als speedlimiter bouwen wij om naar de hendel voor je cruisecontrol

✓ Er verandert maar één ding, je krijgt een extra controle lampje om aan te geven dat de cruise control aanstaat.

✓ Het betekent dus dat je auto niet helemaal verbouwd hoeft te worden en dat de originele staat van de auto behouden blijft.

Dit geldt voor de volgende merken:

Bovenstaande gaat op voor de volgende automerken:

 

John Gold Cruise Systemen

Autoprofi Hoogeveen is dealer van John Gold Cruisecontrol Systemen. John Gold is al jaren een begrip als het om Cruisecontrol gaat. Er loopt momenteel een actie waarbij je voor €495.00 incl. BTW een Cruisecontrol kunt laten monteren. Voor de meeste auto's heeft John Gold een oplossing leverbaar. Vraag bij Automat of deze actie ook voor jouw auto geldt.

Gerelateerde informatie

 

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. 

Of bel ons op 0528-231533