Distributieketting vervangen VW

Hoor je een ratelend of klapperend geluid tijdens het starten of optrekken van je Volkswagen. Dan moet hoogstwaarschijnlijk je distributieketting vervangen worden. Dit is een behoorlijk ingewikkelde klus die je met een gerust overlaat aan onze gespecialiseerde monteurs.

Ratelend geluid bij de koude start

Een aantal Volkswagen modellen uitgevoerd met een benzinemotor is uitgerust met een distributieketting. Het voordeel hiervan zou moeten zijn dat je niet wordt opgezadeld met periodiek hoge onderhoud kosten voor het vervangen van een distributieketting.

Het probleem is alleen dat bij verschillende benzine uitvoeringen na een jaar of 5 de distributieketting toch teveel is uitgerekt en dat is dan vooral hoorbaar bij de koude start. De garantietermijn is inmiddels verstreken, wat nu?

Is vervangen van de distributieketting nodig?

Helaas krijg je niet alleen te maken met een vervelend klapperend geluid bij het starten. Als je niets doet wordt de ketting zo slap dat de kans bestaat dat de distributie 'verspringt' en dus de motor niet meer 'op tijd' staat. Hierdoor kan ernstige motorschade ontstaan.

Ook zou de ketting kunnen breken wat ook tot veel motorschade leidt. Je bent dus eigenlijk genoodzaakt om op tijd de distributieketting te laten vervangen. Omdat de garantie termijn is verstreken zul je zelf waarschijnlijk voor de kosten op draaien.

Distributieketting Volkswagen vervangen

Kan alleen de VW Dealer de distributieketting vervangen?

Vervangen van de distributieketting is een behoorlijk specialistische en ingewikkelde klus. Er is speciaal gereedschap nodig om de reparatie uit te kunnen voeren. Bij Autoprofi hebben we dit Volkswagen gereedschap voor vervangen en afstellen van de distributieketting in huis.

We hebben 2 speciaal opgeleide monteurs die de klus perfect voor je klaren. Voor deze klus werken we bij Autoprofi Hoogeveen altijd met originele VW onderdelen. Maar vanwege een scherp uurtarief en de ruime ervaring kunnen we de reparatie zeer concurrerend uitvoeren.

Distributieketting Volkswagen vervangen

Contact

Informeer vrijblijvend wat de reparatie voor jouw Volkswagen gaat kosten. Natuurlijk hebben we indien nodig een gratis leenauto of fiets beschikbaar. Het halen en brengen van de auto is in overleg ook mogelijk.

 

Direct een afspraak maken? Bel met 0528-231533

Contact met Autoprofi Hoogeveen

 

Distributieketting Volkswagen vervangen
Distributieketting Volkswagen vervangen
Distributieketting Volkswagen vervangen