draagarm-vervangen-top

Draagarm vervangen

Heb je een probleem met het sturen of voelt het raar aan tijdens het sturen? Grote kans dat de draagarm van de wielophanging het probleem veroorzaakt. Laat de draagarm vervangen of in ieder geval door ons controleren!

Wat is een draagarm?

De draagarm is een onderdeel van de complete wielophanging van een auto en daarom ook zeer belangrijk voor het opvangen van veel van de krachten die op de wielen van de auto worden werken. Het is meestal een driehoekige solide, massief onderdeel die scharnierend is bevestigd aan het onderstel van de auto. Aan de buitenzijde van de draagarm is het fusee-stuk bevestigd met het fuseekogel-gewricht.

draagarm vervangen achterwiel

Slijtage

De draagarm zelf zal niet zo snel slijten maar het zijn de rubbers en de fuseekogel die aan slijtage onderhevig zijn. De draagarm moet namelijk heel wat krachten opvangen met de bevestigingen en de fuseekogel.

Wanneer vervangen?

Zoals gezegd zal het niet vaak voorkomen dat de draagarm moet worden vervangen maar het kan natuurlijk zo zijn dat de draagarm beschadigd is door bijvoorbeeld een ongeluk(je).
Zodra je merkt dat de auto tijdens het rijden en sturen raar ‘aanvoelt’ en niet helemaal reageert als normaal, is het verstandig de stuurinrichting  en wielophanging na te laten kijken. Ook bonkend of andere ongewone geluiden tijdens het rijden kunnen duiden op een probleem met de ophanging.

Vervangen van de draagarm

Voor het vervangen van een draagarm moet je naar de garage al zou een echte handige en technisch persoon het ook kunnen, je moet wel de auto vergenoeg en veilig kunnen heffen. Je moet namelijk veel onderdelen demonteren voordat je de draagarm zelf kunt vervangen. Laat het daarom over aan ons bij Autoprofi in Hoogeveen.

Voorkom grotere problemen

Wanneer je het vermoeden hebt of bijna wel zeker weet dat je een probleem hebt met de wielophanging van camper of auto, wacht dan niet te lang. Ga zo snel mogelijk naar een garage waar ze dit vakkundig voor je kunnen controleren én oplossen. Neem gewoon even contact op met ons en maak een afspraak of kom langs.

 Onze werkplaats

Lees nuttige artikelen in onze werkplaats!

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Vragen?

Twijfel je nog, heb je vragen? Ons team met specialisten staat voor je klaar!

Vervangen onderdelen

Wij kunnen alle onderdelen van auto of camper vervangen.

Problemen met je auto

Wij verzorgen de vakkundige oplossing van jouw autoproblemen

Direct contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

of bel met 0528 23 15 33