Koppakking vervangen

Problemen met de koppakking van je auto, camper of bus? Autoprofi Hoogeveen kan je koppakking controleren en/of vervangen.

Wat doet koppakking?

Koppakking is de afdichting voor olie, koelvloeistof en compressiemiddel tussen het motorblok en de cilinderkop. Je kunt het vergelijken met de afdichting van een rubberen ring op een glazen weckpot: de vorming van een vloeistof- en gasdichte afdichting. Een koppakking moet tegen hoge gasdruk bestand zijn.

Problemen met de koppakking

Functioneert de koppakking niet goed meer dan krijg je problemen met je auto, camper of bus. Problemen die voorkomen zijn:

Wanneer je één van deze problemen herkent dan is het tijd om in actie te komen. Grote kans dat er iets misgaat met je koppakking. Wat je absoluut niet wilt is:

  • Stil komen te staan met je auto aan de kant van de weg
  • Doorrijden en daardoor nog meer schade toebrengen aan je auto
  • De motor daadwerkelijk aan de kook krijgen met alle gevolgen van dien.

Contact

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website

Waardoor slijt de koppakking?

Door veroudering (corrosie) en gebruik ontstaat er slijtage aan de koppakking, deze zal in de loop der jaren dan ook vervangen moeten worden.

De meest voorkomende lekkage is die tussen de verbrandingsruimte en een koelwater kanaal. Met een lekkage loopt je motor op minder cilinders en is de kans groot dat de motor op ten duur stuk gaat.

De koppakking vervangen

De pakking moet op een nauwkeurige en speciale manier gemonteerd worden. Meestal wordt er een compleet nieuw koppakkingset gemonteerd, waardoor de andere benodigde onderdelen ook vervangen worden. In de praktijk kost het meer tijd bij de moderne auto’s omdat veel onderdelen verwijderd moeten worden voordat de cilinderkop gedemonteerd kan worden.

Testen

Wij kunnen met behulp van speciale testen vaststellen (95-100% zekerheid) of een koppakking stuk is. Een kapotte koppakking kan niet gerepareerd worden. Enige mogelijke optie is dus vervanging van jouw koppakking.

Kapotte of lekke koppakking vervangen Hoogeveen

Waarom kiezen voor Automat Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor ons:

  • Een duidelijke prijsopgave en heldere communicatie over de tijdsduur
  • Een vakkundig team wat klaar staat voor jouw vragen
  • De specialist in Hoogeveen (en omgeving) op het gebied van koppakking vervangen
  • Vervangend vervoer nodig? Vraag bij ons naar de mogelijkheden.

 

Gerelateerde informatie

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.


Wij helpen je graag. Let wel, je bent niks verplicht!

Contact met Autoprofi Hoogeveen