Wat is een interieurfilter?

Een interieurfilter is een filter wat er voor zorgt dat de lucht in jouw auto gezuiverd wordt. Vieze lucht stroomt binnen via de ventilatie openingen in jouw auto. Om te voorkomen dat je deze vieze lucht inademt vangt het interieurfilter deze vieze lucht op. Vergis je niet, per uur worden er honderden kuubs buitenlucht de auto ingezogen, dat betekent dus ook veel vieze lucht. Het interieurfilter is dus een onmisbaar onderdeel van je auto.

Pollen, stof, vuil en vet filteren

De vieze lucht die wordt gefilterd bestaat uit roetdeeltjes, lucht, damp, pollen, stof, vuil en vet, ook wel microvezels genoemd.  Het filter bestaat uit een microvezelvlies wat zorgt dat deze microvezels zich geen weg banen binnen jouw auto.

 

 
Interieurfilter: definitie en uitleg
Wat is een interieurfilter?
 

Vervanging van het filter

Je zult begrijpen dat het interieurfilter op een bepaald moment vol is. De hoeveelheid afvalstoffen kunnen dan niet meer verwerkt worden. Doorgaans merk je dit aan:

  • Muffe geur in de auto
  • Constant beslagen ramen
  • Vettige ramen
  • Allergische reactie op de pollen die in het filter blijven zitten

Het is dan echt tijd om je interieurfilter te vervangen. Simpelweg omdat je wilt voorkomen dat deze (soms giftige) stoffen zich een weg banen in jouw auto.

Lees ook: interieurfilter vervangen

 

Wellicht is dit ook interessant voor jou:

 

 

Direct contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

of bel met 0528 23 15 33