Verkoop en montage van wieldoppen

Wieldoppen zijn uitermate geschikt om je auto, camper of bus een nieuwe of verbeterde look te geven. Wieldoppen zijn dan ook in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Bij de aanschaf van goede wieldoppen zijn er een aantal zaken belangrijk om op te letten.

Heb je ze éénmaal aangeschaft dan is goede montage ook een punt van aandacht. Bij Automat Hoogeveen vind je niet alleen de geschikte wieldoppen voor je auto, bus of camper, wij verzorgen ook de vakkundige montage.

Waarom wieldoppen?

De wieldop is een ronde schijf van metaal of kunststof, die op je velg of wiel gemonteerd is. De wieldop wordt over de velg geplaatst, waardoor de kleur en de bouten van de velg niet meer te zien zijn. Wieldoppen zijn niet verplicht om te plaatsen, maar geven je auto wel een andere uitstraling. Een fris uiterlijk dat je ook met de velgen van de autodealer creëert, maar met veel meer voordelen:

  • Veel goedkoper dan lichtmetalen velgen
  • Snel en eenvoudig zelf te monteren
  • Gemakkelijk verwisselbaar

Zijn je wielen geschikt voor wieldoppen

Wanneer je besluit om wieldoppen aan te schaffen is het eerst belangrijk om te weten of je wielen ook geschikt zijn voor wieldoppen. Daarbij let je op de kleur van de velgen:

  • Zwarte stalen velgen: Geschikt voor wieldoppen
  • Lichtmetalen velgen: Niet geschikt voor wieldoppen

Wieldoppen zijn de perfecte oplossing om je stalen velgen te verbergen. Je hoeft de velgen overigens niet altijd te verbergen. Zo zijn lichtmetalen velgen vaak siervelgen, waardoor het niet nodig is om wieldoppen te plaatsen.

Deze velgen geven je auto namelijk al een sportieve, luxe of stoere uitstraling. Om te kijken van welk materiaal de wieldop is gemaakt, klop je op de wieldop. Aan het geluid kun je herkennen of dit van kunststof of metaal is gemaakt.

Meer weten?

Contact

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website

Inchmaat vind je aan de zijkant van je band

Wanneer je er zeker van bent dat je wieldoppen wilt hebben is het zaak dat je de juiste inchmaat vindt voor de wieldoppen. Om de juiste maat te bepalen kijk je op de zijkant van de band. Hier staan een reeks van getallen en cijfers, wat er als volgt uit kan zien: 195/65/R14.

Het getal achter de R is de inchmaat. Wanneer je het niet zeker weet dan kan je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers, die deskundig advies op maat zullen geven.

Wij hebben een groot assortiment wieldoppen op voorraad van 12,13,14,15,16,en 17 inch  voor auto's, bestelwagens en campers

Monteren van wieldoppen

Je kan er voor kiezen om de wieldoppen zelf te installeren, maar je kan dit ook uitbesteden. Wil je zeker weten dat je wieldoppen goed bevestigd worden dan is het verstandig om dit over te laten aan onze professionele medewerkers, die dit op vakkundige wijze voor je doen. Je kunt dan ook direct bekijken hoe ze staan of dat je toch liever andere wieldoppen op je velgen wil hebben.

 

Wieldoppen bestellen auto, bus of camper
Wieldoppen kopen en laten monteren?
Wieldoppen bestellen
Wieldoppen bestellen auto, bus of camper

Waarom Automat Hoogeveen?

Waarom je voertuig volgsysteem laten monteren bij Automat Hoogeveen?

  • Er staat een vakkundig team klaar om je te helpen
  • Wij vinden het leuk om je uit te leggen waar het probleem zit en hoe je dit oplost
  • Je krijgt een duidelijke prijsopgave (wij houden zelf ook niet van onverwachte kosten)
  • Vervangend vervoer als het nodig is

Gerelateerde informatie

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.


Wij helpen je graag. Let wel, je bent niks verplicht!

Contact met Autoprofi Hoogeveen